-->

🞂 ▶
5-7 Ocak 2017 Döneminde Mecbur Kalmadıkça Yola Çıkmayın


Emniyetten uyarı: 5-7 Ocak döneminde mecbur kalmadan yola çıkmayın 2017 


Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 5-7 Ocak döneminde son derece lüzumlu olmadan yolculuk yapılmaması çağrısı yapıldı. Haftanın sonunda tüm ülkede yoğun kar yağışları bekleniyor. Hava koşulları kötüleştiğinde 5 Ocak saat 9.00’dan 7 Ocak saat 9.00’a kadar ulusal karayolu şebekesine bağlı kesimlerde trafikte sıkışma yaşanmaması ve motorlu taşıt araçlarının sıkışıp kalmaması, kar temizleme makinelerine normal çalışma koşulları yaratılması ve yolcuların hayatının ve sağlığının korunması için 12 tonun üzerinde ağırlığında yük taşıyan kamyon trafiği durdurulacak. 

Bu tedbir, 13 Ekim 2016 tarihinde verilen ve Yol Alyapısı Ajansı’nın (APİ) web sitesinde yayınlanan emir doğrultusunda alınacak.

Sürücülerin yoğun kar yağışı, şiddetli rüzgar ve hava sıcaklığının düşük olması tahmininde bulunulan hafta sonu günlerinde kar yığınları ve buzlanma oluşması tehlikesi riskinden dolayı yolculuk yapmamaları tavsiye edildi. Sürücülere araçlarına ancak uygun kış lastikleri takarak, aracın benzin deposunu doldurarak ve telefonlarını şarj aletiyle birlikte yanına alarak, yola çıkmaları ve hız sınırlarını aşmamaları, çok dikkatli sürmeleri, trafik kurallarına ve trafik polislerin ve kontrol makamlarının talimatlarına uymaları gerektiği hatırlatıldı. 

Kaynak Kırcaali Haber Gazetesi

Benzer Krumovgrad Sayfaları

5-7 Ocak 2017 Döneminde Mecbur Kalmadıkça Yola Çıkmayın için Yorum Yapın

Hiç yorum yok